Rulouri exterioare pret

În 2009 am creat un calculator online de prețuri rulouri exterioare foarte simplu de utilizat. Spre deosebire de scriptul de tip „calculator termopane” care include și posibilități de a schimba unii parametri după afișarea prețului ușii sau ferestrei termopan alese, coș de cumpărături șamd calculatorul de rulouri exterioare doar afișează prețul pentru o configurație aleasă.

Dacă dorești să nu mai citești lucrurile deja cunoscute de mai jos poți accesa direct siteul https://www.rulouri.org pentru a face diferite simulări de prețuri rulouri exterioare.

Rulourile exterioare nu sunt obligatorii atunci când îţi montezi ferestre termopan însă acestea îţi pot aduce un plus de confort şi pot da un alt aspect locuinţei. Se montează pe termopane şi vin cu o serie de avantaje. Izolează fonic şi termic, oferă un plus de intimitate, impiedică insectele să intre în locuinţă lăsând însă lumina naturală să pătrundă în interior, protejează termopanele de razele directe ale soarelui sau de îngheţ etc.

Există aşadar avantaje incontestabile ale rulourilor exterioare şi probabil te gândeşti deja la preţul acestora pentru că de cele mai multe ori el este motivul pentru care mulţi dintre proprietari aleg să nu facă achiziţia.

Cum îţi poţi configura un rulou exterior ieftin

Preţul rulourilor exterioare în Bucureşti nu este de regulă mai mare decât în restul ţării şi diferă în funcţie de material şi accesorii. Rulourile exterioare pot avea lamele din aluminiu sau din plastic (PVC). Evident, cele cu lamele din aluminiu sunt mai scumpe.

Pentru a afla preţul rulourilor exterioare poţi folosi softuri online de tipul calculator rulouri exterioare. Pentru a le folosi trebui să cunoşti dimensiunile exacte ale termopanelor pe care vei monta rulourile. În felul acesta vei obţine un preţ de bază care va creşte în funcție de  accesoriilor pe care le doreşti.

Un factor important care contribuie la creşterea preţurilor rulourilor exterioare este culoare acestora. Cele albe sunt evident mai ieftine. De regulă, cele mai scumpe sunt cele care nu sunt monocolore. Acestea pot imita lemnul sau alte materiale ori suprafeţe. Din punct de vedere estetic ar trebui să alegi rulouri externe care se potrivesc cu culoarea termopanului.

Pentru un plus de siguranţă îţi poţi accesoriza ruloul exterior cu broască cu cheie pe ultima lamelă, care te poate costa în plus aproximativ 100 de euro, sau cu închidere cu bolţuri pe ultima lamelă (disponibil doar pentru rulourile exterioare cu acţionare electrică).

Dacă îţi doreşti şi un plus de confort poţi alege şi un sistem de acţionare a rulourilor exterioare mai performant. De regulă poţi alege între un sistem de acţionare manual sau electric. Fiecare sistem în parte îţi oferă mai multe variante de configurare.

La un sistem manual de închidere-deschidere a rulourilor exterioare poţi opta pentru yală suplimentară, acţionare cu manivelă şnur, acţionare cu arc sau sistem de siguranţă click.

Yala suplimentară o vei monta pe ultima lamelă a rulourilor exterioare. E suficient ca astfel să blochezi toate lamelele pe poziţia „închis”.

La un sistem electric de acţionare a rulourilor exterioare poţi opta pentru un motor mai slab sau mai puternic, pentru comutator cu cheie, emiţător SOMFY sau întrerupător îngropat. Fiecare componentă pe care o vei alege va face ca preţul rulourilor exterioare să crească.

Evident, poţi opta pentru un sistem mixt în care acţionarea rulourilor exterioare să poată fi făcută atât manual cât şi electric.

La fel cum aplicațiile de tip calculator termopane sunt utile pentru a afla prețurile ușilor și ferestrelor cu geamuri termopan, softurile de tip calculator rulouri exterioare te pot ajuta să îţi configurezi ceea ce vrei să cumperi cât mai aproape de bugetul pe care eşti dispus să îl plăteşti pentru un plus de confort şi siguranţă.

În concluzie dacă vrei ca preţul rulourilor exterioare să fie unul cât mai mic va trebui să te orientezi spre unele cu acţionare manuală, din PVC şi cu cât mai puţine accesorii. Totuși majoritatea comenzilor realizate sunt pentru rulouri exterioare din aluminiu.

Nu trebuie să uiţi faptul că rulourile exterioare nu îţi aduc doar un plus de confort şi siguranţă ci te ajută să îţi protejezi mai bine investiţia în termopane prin faptul că acestea sunt protejate de razele soarelui, de vânt, ploi şi zăpadă. Aşadar preţul rulourilor exterioare nu ar trebui să fie singurul criteriu atunci când îţi alegi rulourile exterioare.