Calculator termopane ieftine

calculator termopaneDacă sunteți foarte bine informat și doriți să începeți să realizați diferite simulări pe un calculator de prețuri termopane implementat pe siteul termopan.org (firma Blitz) de mai bine de 10 ani accesați (efectuați clic) imaginea cu o captură de ecran a acestuia.

Mai jos am sintetizat informațiile cu care m-a intersectat în timpul lucrului la acest calculator de prețuri termopane.

Utilizând un calculator online de prețuri termopane putem foarte ușor să ne configurăm diferite tipuri de oferte de termopane ieftine sau mai puțin ieftine.

Prețurile termopanelor pot diferi în funcție de mai mulți parametri și alegerea unor opțiuni în detrimentul altora poate duce foarte mult la optimizarea costurilor. Sigur că fiecare și-ar dori să știe care sunt diferențele de preț dintre diferitele variante pentru a vedea dacă merită alegerea unei soluții mai ieftine în defavoarea calității/confortului și acest lucru se poate realiza foarte ușor realizând diferite simulări cu un soft online de tip „calculator termopane.

Acum mai bine de 13 ani am realizat un astfel de soft care a fost câțiva ani la rând (sic) singurul din online-ul românesc. Ulterior altcineva a realizat un soft online mult mai complex, singurul atu al implementărilor mele rămânând simplitatea în utilizare. Pagina proiectului: https://www.calculator-termopane.com

Ținînd cont de modul cum trebuie calculat prețul termopanelor avem cateva repere după care ne vom ghida când dorim să achiziționăm „termopane ieftine”. Aceste repere reprezintă o adaptare a informațiilor de la rubrica geamuri termopan pret.

Dimensiunile ferestrelor și ușilor termopan vor fi luate ca atare și nu vom avea ce să optimizăm.

ferestre termopan
ferestre termopan

Forma ferestrelor termopan. O fereastră fixă (care nu se deschide, a treia din figură, litera C) va fi mai ieftină decât o fereastră cu simplă deschidere (fereastră care se deschide doar pe orizontală, litera A) care, la rândul ei este mai ieftină ca o fereastră cu dublă deschidere (oscilobatantă, poate fi deschisă și pe orizontală, și pe verticală, litera B). Mai multe informații privind tipurile de uși și ferestre termopan găsiți la pagina ferestre termopan. La ferestrele mari, compuse din mai multe ferestre termopan (canate) se pot alege variante cu ferestre fixe alternate cu ferestre cu simplă sau dublă deschidere. De exemplu o fereastră ce are 1400mm lățime va fi descompusă în 2 ferestre de 700mm, una fixă și a doua cu simplă deschidere sau oscilobatantă. Una de 1800mm va fi putea fi împărțită în 3 ferestre (canate): [fixă] + [deschidere simplă sau oscilobatantă] + [fixă] (in schiță este figurată cea mai ieftină arhitectură posibilă pentru cele 3 canate: [fixă]+[deschidere simplă]+[fixă]). Puteți face diverse simulări pe o implementare de calculator termopane de la adresa web https://www.termopan.org/calculator-termopane.html

La producătorul profilului de tamplarie pvc nu trebuie făcut rabat de calitate, e recomandat să se aleagă profile de tâmplărie pvc ale unor producători renumiți precum Rehau, Gelan, Veka sau Salamander, dacă e să amintim doar câteva companii germane cu nume în domeniu.

În schimb pentru condițiile din țara noastră putem alege o variantă mai ieftină din tipurile de profile pvc oferite de un producător și prețul va fi semnificativ mai scăzut. De exemplu am putea alege varianta Euro Design 70 (adâncime constructiva 70mm, 5 camere) dintre posibilitățile de profile de tamplarie pvc oferite de Rehau (Euro Design 60, Euro Design 70, Euro Design 86, Briliant 70, Briliant 80, Geneo).

Culoarea profilului pvc poate mări prețul cu circa 30%, rare fiind cazurile în care această diferență este de doar 10%.

Geamul termopan cu 3 foi de sticlă (tripan) nu va izola cu mult mai bine dpdv termic pe timpul iernii, dar va oferi o protecție solară și fonică ceva mai bună. Diferența de preț va fi, în general, peste 10% din întreg ansamblul (tamplarie pvc + geamuri termopan + feronerie) și trebuie avut în vedere că geamul tripan nu se poate monta decât pe profilele de o anumită grosime minimă.

Referitor la gazul inert (argon cel mai răspândit) între foile de sticlă părerile privind eficienta micșorării transferului termic sunt foarte diferite. Dacă dorim să economisim niște bani vom alege ca între sticle să fie doar aer.

Feroneria este foarte importantă. Cea mai frecventă operațiune pentru cei care apelează la servicii de reparații termopane este cea de reglare a feroneriei. În goana după termopane ieftine feroneria e unul din elementele la care nu vom căuta o variantă ieftină, ci vom alege o marcă de calitate (Maco, Roto de ex.).

Rulourile exterioare sunt cele mai scumpe accesorii, aveți un calculator de prețuri de rulouri exterioare la adresa https://www.rulouri.org unde puteți realiza diferite simulări. Pentru protecție împotriva luminii putem utiliza, chiar dacă nu așa eficient ca în cazul rulourilor exterioare și jaluzele orizontale (sunt mai ieftine, ocupă mai puțin spațiu, a nu se confunda cu jaluzelele exterioare, acestea din urmă putând fi asimilate rulourilor exterioare) sau jaluzele verticale (pot înlocui perdelele și draperiile).

Plasele împotriva insectelor (plase împotriva țânțarilor, in special) cu balamale pot fi de 2,3 4 sau 5 ori mai ieftine decât cele de tip rulou (ca mai tot ce ține de un produs customizat/personalizat prețul poate depinde foarte mult de capacitățile comerciale ale vânzătorului. Iar dacă am ales modele de ferestre termopan în care sunt incluse canate fixe este de la sine înțeles că suprafața necesară a fi protejată cu plase împotriva insectelor se va diminua. Plasele împotriva insectelor pot împiedica și alte viețuitoare mai mari să intre în locuință cum ar fi rozătoarele (șoareci, șobolani, capibare), reptilele (șerpi, șopârle, crocodili), păsările (vrăbii, porumbei, pelicani).

Ținând cont că pe lângă realizarea unui produs personalizat este vorba și de anumite servicii suplimentare (măsurători, transport, montaj) care vor angrena un numr de angajați este de la sine înțeles că pe măsură ce distanța dintre client și montator crește prețul termopanelor se va mări și el. Astfel, dacă o firmă din București poate avea o ofertă bună de prețuri pentru montajul termopanelor în București / Ilfov, dacă lucrarea are loc într-o localitate în care trebuie să se deplaseze două ore (2 dus + 2 întors), iar montajul durează două ore e ușor de dedus pentru acest timp de lucru echipa va avea o perioadă dublă de „timpi morți”. În plus realizarea măsurătorilor finale trebuie realizată de un specialist care „va cheltui” jumătate de zi din timpul de lucru doar pentru deplasarea la sediul/locuința clientului.

calculator termopane
Soft online Calculator Termopane

Până la apariția aplicațiilor online pentru calcul prețuri termopane, rolul agentului de vânzări era foarte important în a convinge clientul să „scoată cât mai mulți bani din buzunar” pentru același „produs”, puterea lui de persuasiune combinată cu lipsa timpului și a resurselor de informare a celui din urmă (practic acesta trebuia „să caute” să obțină cât mai multe oferte pentru a-și „face o idee” mai întâi și apoi să compare șamd.) facând ca în configurații similare prețurile să poată varia foarte mult.

Chiar dacă rolul unui consultant de vânzări rămâne în continuare foarte important, posibilitatea realizării unor simulări de prețuri cu ajutorul unui calculator de prețuri termopane de pe un website nu-l va mai lăsa pe client destul de „neajutorat” în timpul discuțiilor/ofertării.