Locuri de vizitat în Sri Lanka

Locuri de vizitat în Sri Lanka: Grădina Botanică din Peradenya, Nuwara Eliya și Sri Pada (Adam’s Peak)

Sri Lanka este o țară insulară asiatică recunoscută în toată lumea pentru frumusețea peisajelor de acolo și pentru obiectivele turistice unice pe care le poți descoperi la pas sau din mijloacele de transport speciale. Dacă nu știi de unde să începi să vizitezi Sri Lanka ai cel puțin trei variante: Grădina Botanică din Peradenya, Nuwara Eliya și Sri Pada (Adam’s Peak). Nu știi ce e cu aceste locuri absolut superbe? Vei afla câte puțin despre fiecare în continuare.

Grădina Botanică din Peradenya. Este unul dintre cele mai frumoase și mai impresionante obiective turistice din Sri Lanka, se afla lângă Kandy, Sri Lanka și cuprinde o mulțime de plante lemnoase tropicale. Are o suprafață de peste 59 de hectare, 4.000 de specii de plante, orhidee, copaci înfloriți , gimnosperme și palmele. Fondată în 1821, Gradina Botanică a avut la început un scop precis: introducerea de pomi de cafea și de plante tropicale în zonă, cu o perspectivă economică foarte clară în minte. După 1840 accentul e pus pe partea de grădină botanică, însă se menține interesul pentru activitățile horticole. La sfârșitul anilor 1870, Grădina Botanică devine bază pentru industria ceaiului din țară. Botanistului George HK Thwaites aduce în Grădină arborele de cauciuc brazilian, devenind producător important pentru economia din Sri Lanka. Grădina se laudă cu o colecție impresionantă de specii și plante din toată regiunea și este vizitată anual de mii de turiști.

Nuwara Eliya. Dacă îți dorești să descoperi locuri de vizitat în Sri Lanka unde te poți relaxa și poți avea o priveliște minunată, poți admira arhitectura unică, Nuwara Eliya e unul dintre acestea. Nuwara Eliya este un oraș de deal din provincia centrală Sri Lanka. Este capitala administrativă a districtului Nuwara Eliya, oferind turiștilor un peisaj pitoresc superb. Aflat la altitudine de 1868 de metri, orașul e centrul producției de ceai din Sri Lanka, primit supranumele de Mica Anglie. Clima temperată de acolo este perfectă pentru creșterea de legume, de plantații de ceai sau de dezvoltarea zonală rapidă și eficientă. În această zonă poți vedea văi de un verde superb, bungalowuri foarte vechi, din era colonială, hoteluri moderne, cascade diverse, grădini și poteci unde vegetația e din abundență. Atracția principală acolo e ceaiul și plantațiile de ceai, prepararea ceaiului. Ai peisaje montane în jur superbe, văi pitorești și pajiști, dar și cele mai bune zone pentru tururi ghidate și relaxare.

Sri Pada (Adam’s Peak). Este una dintre cele mai căutate și mai interesante atracții turistice Sri Lanka. E loc de pelerinaj foarte vechi, un fel de centru al pelerinajului pentru cel puțin patru religii. Muntele are peste 2250 metri înălțime, în jurul său ai doar dealuri împădurite, peisaje superbe și multă vegetație de toate tipurile. Zona din jurul muntelui este rezervație naturală, poți vedea elefanți, leoparzi, specii endemice. Un sanctuar și parcuri naționale, părți din zona din jurul muntelui sunt deja recunoscute ca fiind Sit al Patrimoniului Mondial încă din 2011. Pe vârful muntelui există un fel de amprentă a unui picior care se crede că ar fi fost a lui Buddha. Islamiștii și creștinii cred că e vorba de Adam, de unde și numele Adam’s Peak. Se mai crede că e vorba de muntele Trikuta, capitala Ravana din timpul Ramayana de unde a condus Lanka. Cei mai mulți pelerini folosesc ruta Hatton ca să mai scurteze din drumul de peste 5 km. În drum dai și de World Peace Pagoda, o stupă construită de către călugărul budist VenNichi Fuji în 1976. Experiența nu e completă dacă nu urci noaptea pe munte ca să vezi răsăritul de deasupra apei. Sri Pada rămâne unul dintre puținele obiective turistice unde se întâlnesc patru religii majore din lume, pelerinii neavând nicio teamă în încercarea de a urca mereu pe munte pentru rugăciuni și meditații, pentru relaxare și comuniune cu divinitatea.

Alte Locuri de vizitat în Sri Lanka

1. LOCURI ISTORICE
1.1. Sigiriya Lion Rock

1.3. Complexul Polonaruwa
1.4. Peștera Templu din Dambulla
1.5. Templul Dintele Lui Buddha

 

3.1. Parcuri Naționale
3.1.1. Yala
3.1.5. Wilpathu
3.1.3. Sinharaja Rain Forest

3.1.7 Orfelinatul elefanților din Pinnawala

3.4. Grădina botanică din Peradenya

3.2. Sri Pada (Adam’s Peak)

3.5. Călătoria cu trenul Kandy – Ella

 

3.3. Croazieră pe mare [în Mirissa] pentru văzut balenele

 

3.6. Vizite la plantații de ceai

3.7. Cascade

3.7.2. Lovers Leap Falls
3.7.1. Diyaluma Falls

3.7.3. Ravana Falls

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.