Locuri de vizitat în Thailanda

Locuri de vizitat în Thailanda

Am ajuns în Thailanda fără niciun plan, pe principiul total neștiințific și deloc practic „mă adaptez la fața locului”, mai mult cu gândul de a lucra [online] la proiectele mele și m-am trezit că au trecut 2 luni și mai mult am explorat și lenevit, iar cu munca am petrecut mai puțin de 4 zile.

Urma ca de aici să stau cu ochii spre Bali, cel mai probabi cu o escală în Sri Lanka, țară pe care am vizitat-o de 2 ori. Probabil dacă aș fi fost mai organizat aș fi fost de aproape 2 ori mai eficient, dar și mai hăituit în vizitele mele.
Între timp s-au deschis Cambodgia, Vietnam, Filipine, așa că până la sfârșitul lui iunie să ajung și prin aceste țări dacă tot sunt prin zonă.
M-am săturat însă de colecționat albume voluminoase de amintiri cu locuri și aș dori mai mult să iau contact cu spiritul acestor țări într-un mod cât mai simplu și mai relaxant.
Așa că apelez la cei experimentați pentru aflarea unor idei de locuri de vizitat și lucuri (era să scriu chestii, dar imediat am simțit o zgărietură pe timpan) de făcut.
Mai jos sunt exemple de cum mi-aș dori să am niște informații de bază, grupate pe locuri, relativ la ce deja am explorat pe aici. Apoi pot fi dublate de linkuri cu detalii, deși nu este nevoie.

Locuri de vizitat în Thailanda: Bangkok

– Temple importante (Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arun) grupate cu vizita la Palatul Regal (Wat Phra Kaew este inclus în biletul de 500baht pentru palat)
– Parcul Lumpini: mulți varani de peste un metru
– Case pe apă pe canalul Khlong Bang Luang (se ajunge destul de aproape cu metroul)
– Călătorii cu feribot sau barca pe râu sau canale cu prețuri decente (30-73Baht, trebuie să identific în arhivele mele care sunt locurile de plecare pentru a oferi informații la fel precum doresc să primesc)
– Mall-uri: Siam Paragon și ce mai sunt prin zonă + IconSiam + …
– BTS Skytrain (tren suspendat) e foarte util dacă ajungi în aeroportul Suvarnabhumi
Din Bangkok poți face vizite la:
– Ayutthaya (o zi) tren de plecare dintr-o gară veche (Bang Sue?) cu un tren clasa a III-a (sub 100 baht?), în fața gării din Ayutthaya este un loc de închiriat biciclete (50-70baht), că motociclete găsești peste tot. Sunt vreo 5-6 temple principale de vizitat, la primul dintre poți achiziționa un bilet pentru toate.
– Kanchanaburi (renumit pentru podul de pe râul Kwai) și de acolo o excursie de o zi la cascadele Erawan

Locuri de vizitat în Thailanda: Chiang Mai

– Temple pe toate drumurile
– Doi Suthep: de lângă Grădina Zoologică sunt songtaews la 60baht dus sau 100 dus-întors
– Parcul Național Doi Inthanon: poate e mai bine de achiziționat un loc intr-o excusie organizată la peste 1500 baht
– Tururi de jumătate de zi la un „Sanctuar pentru elefanți” cam la 1500-2000 baht
– Muzeu al satului thailandez (vreo 10 case)
– Sunday Market
– Pentru cei care nu au probleme cu animalele ținute în captivitate: Grădina Zoologică din Chiang Mai
– etc.

Locuri de vizitat în Thailanda: Chiang Rai

– White Temple
– Singha Park
– Blue Temple
– Wat Huay Pla Kang
– Night Street Bazar (sânbăta parcă)

Locuri de vizitat în Thailanda: Phuket și Krabi

– excursii la Phi Phi Island, Insula lui James Bond, Parcul National Similand
+ o mulțime de alte lucruri de făcut

Locuri de vizitat în Thailanda: Koh Samui

– excursie la Ang Thong National Park

Locuri de vizitat în Thailanda: Koh Phangan

– n-am înțeles mare lucru din ea, dar a fost și este relaxant

Locuri de vizitat în Thailanda:  Koh Tao

(snorkeling, poate plec mâine acolo)

………
Exemplu [ideal] pentru Kanchanaburi:
Locuri [clasice] de vizitat
Bridge on the River Kwai (scurt, e doar un pod)
JEATH War Museum (20-60 minute, nu e mare, dar e interesant)
Allied War Cemetery (foarte mare grija autorităților pentru cimitir/cimitire, e posibil să fi văzut/găsit două, dacă nu cumva am ajuns la același pe drumuri diferite)
Erawan National Park (am stat o zi și probabil mă voi mai duce încă o dată, am stat în Kanchanburi și am plecat cu autobuzul de la ora 9 și m-am întors cu ultimul)
Wampo Viaduct (îl vezi / treci prin el în drumul spre Nam Tok)
Nam Tok
Sai Yok National Park
Hellfire Pass Memorial and Museum
În două zile pot fi bifate toate cu excepția ultimului (trebuie puțin jonglat cu mersul trenurilor) sau chiar toate dacă nu dorești să aloci prea mult timp Parcului Național Erawan și ieși puțin din zona de optimizare a costurilor.
Ideal e de plecat din Bangkok cu trenul 257 din stația Thonburi la ora 7:45 [chiar dacă Google Maps vă poate indica stația Jaran Sanitwong] pentru a prinde un loc mai bun [la fereastră, pe dreapta aș zice eu], sunt destule lucruri de văzut și … fotografiat. Vi se poate cere pașaportul pentru achiziționarea biletului.
Eu am închiriat o bicicletă și am mers rătăcit câteva ore prin Kanchanaburi, uneori însoțit de câini thailandezi care voiau să muște când din roata bicicletei, când din gamba piciorului meu.
Întoarcerea spre Bangkok pe același traseu.
Din aceeași categorie este și articolul „Locuri de vizitat in Sri Lanka„.

Locuri de vizitat în Thailanda: Ayuttaya şi Kanchanburi

Istoria locală şi cea universală se întâlnesc în multe oraşe şi provincii din Thailanda. Ayuttaya şi Kanchanburi sunt doar două exemple de astfel de locuri unde istoria a redefinit şi redesenat oraşe şi zone întregi şi le-a permis să se dezvolte ca obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi în vizitele tale din Thailanda.

Locuri de vizitat în Thailanda: Ayuttaya 

Ayuttaya este una dintre multele atracții turistice din Thailanda unde vei reveni cu siguranţă odată ce descoperi specificul locurilor. Ayuttaya este un oraş din Thailanda, capitala vreme de 400 de ani pentru statul triburilor thai. E plin de palate şi de temple de tot felul, nu este departe de Bangkok, se afla la doar 85 de kilometri, fix între gurile de vărsare ale afluenţilor fluviului Chao Phraya. Cu toate că se află în ruine, oraşul este o aşezare uriaşă vechi din Asia pe care merită să îl vizitezi oricând. Ridicat începând cu 1350, Ayuttaya este reşedinţa urmaşilor celui care a pus bazele sale, acolo au stat 33 de urmări ai lui. După ce a fost terminat, oraşul a avut şi 2.000 de turnuri de apărare, unite însă între ele pentru siguranţă mai mare în caz de atac. Din 1549 sunt şi ziduri din cărămidă pentru întărirea oraşului, bastioane puternice care au împiedicat secole la rând armatele birmane să intre în oraş şi să îl cucerească.

În 1767 birmanii au distrus tot ce au putut în interior după cucerire, au decapitat toate statuile lui Buddha. Toate ruinele templelor şi palatelor străvechi au rămas ale nimănui în interiorul oraşului abandonat de către locuitorii săi.

De vizitat în Ayuttaya sunt podul Pridi-Damrong, fortul Phom Phet şi ruinele zidurilor din apropierea sa, Templul Wat Suwan Dârarăm ridicat pe la 1700, cu o sală a ordinaţiilor, bot sub formă de vas. Muzeul Chao Sam Phraya îţi va oferi o imagine de ansambul asupra stilurilor de acolo şi asupra scupturii, ceramicii şi bijuteriilor găsite odinioară în acea zonă. Criptele prezente în zonă sunt împodobite fiecare cu picturi murale, se mai poate vizita templul Wat Phra Şi San Phet cu trei chedi şi unele mici, Palatul Wang Luang, doar temeliile sale mai precis, singurele care au supravieţuit până astăzi.

Locuri de vizitat în Thailanda: Kanchanburi

Kanchanburi este unul dintre puţinele obiective turistice din Thailanda în care istoria şi cultură se împletesc în mod armonios. A fost fondat de către regele Rama I ca un avanpost defensiv pentru a preveni atacurile duşmanilor. Oraşul s-a mutat la 16 km sud-est de-a lungul raului în 1831/1833 în timpul domniei Regelui Rama III.

Oraşul e splendid, are două râuri Khwae Noi şi Khwae Yai care converg în Râul Mae Klong, are şi un carnaval care vin în oraş, chiar lângă podul principal. Noaptea există nişte mici bombardamente cu artificii în zona podului pentru aducere aminte de bombardamentele din trecut. Podul este folosit în continuare de localnici, poţi să iei şi trenul care circulă zilnic pe acolo.

De vizitat este Templul Budist Wat Tham Phu Wa, care se afla, alături de alte locuri de vizitat în Thailanda, pe listele scurte ale celor care vor să vadă ceva cu adevărat deosebit în Thailanda. În peşteri sunt altare, fiecare grotă are o statuie a lui Buddha, ca să ajungi la ele trebuie să treci şi pe la Templul Tigrului. Ai ce face în acest oraş minunat, rafting pe bambus de-a lungul râului Kwae, poţi să vizitezi ruinele templului Khmer sau poţi să faci cumpărături în satul pietrelor preţioase. Noaptea ţi-o petreci la barurile şi discotecile din zona făcând karaoke.

Cam tot ce vezi în Kanchanaburi are legătură cu Al Doilea Război Mondial, sunt muzee, afli despre istoria locurilor foarte uşor, vezi şi cimitirul în care au fost înmormântaţi parte dintre cei care au participat la război pe acele meleaguri. Desigur, nu trebuie să uiţi nici de Calea Ferată a Morţii, cascadele fascinante sau parcurile naţionale din aceeaşi zonă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.