Geamuri termopan pret

Prețurile termopanelor diferă în funcție de mai mulți parametri, după cum se poate vedea din aplicațiile web de tip calculator termopane:

1 . Dimensiuni

Este evident că o fereastră sau usă din tâmplărie pvc cu geamuri termopan mai mare va valora mai mult decât o fereastră sau ușă mai mică și că în mod obișnuit prețul pe metru pătrat va descrește pe măsură ce fereasta este mai mare (se include un singur mâner,  de multe ori numărul de balamale rămâne același) dar acest lucru nu este obligatoriu.

În cazul arhitecturilor mai complexe de ferestre pot fi incluse elemente suplimentare de susținere a greutății mai mari și astfel se poate inversa această tendință.

De asemenea o fereastră de dimensiuni mari, cum ar fi cea realizată pentru izolarea termică a unui balcon, poate fi greu de manevrat în anumite situații (de exemplu urcarea acesteia la un etaj superior pe scări sau prin tragere pe funii prin exterior, liftul nefiind suficient de încăpător, montarea acesteia) și astfel, chiar dacă prețul de producție este același, costul manoperei va crește.

2. Modelul termopanelor

ferestre termopan
ferestre termopan

O fereastră fixă (care nu se deschide) va fi mai ieftină decât una cu simplă deschidere (oscilantă) unde deja avem un element suplimentar: feroneria. La rândul ei aceasta este mai ieftină decât una cu dublă deschidere (oscilo-batantă) unde elementele de feronerie sunt mai complexe. La pagina „ferestre termopan” avem ilustrate grafic aceste modele și mai multe informații despre acestea.

Ferestrele cu forme mai rar întânite (triunghi, trapez, rotund, romb șamd) sunt în general evitate de a fi realizate de foarte mulți din producători, mai ales în timpul perioadelor de vârf (sfârșitul verii, toamna)  și costă mai mult.

Însă cele mai scumpe sunt ferestrele armonice sau culisante datorită feroneriei necesare deplasării acestora.

De asemenea, prețul poate diferi foarte mult pentru diferite modele de uși termopan. De exemplu o ușă de exterior va trebui să fie realizată dintr-un profil mai rezistent, va avea o broască cu cheie și nu doar un cu mânere cum e suficient la ușile de interior. De asemenea la ușile de interior nu e nevoie de geam termopan low-e și ar putea fi utilizată doar o foaie de sticlă. Mai multe informații găsiți la pagina usi termopan.

3. Tâmplărie pvc

Marca profilul (de ex. Rehau, Salamander, Gealanconferă calitatea privind compoziția tâmplăriei pvc, iar tipul profilului  (de ex. Euro 60, 70, 86; Briliant 70,  8o; Geneo pentru Rehau) ne aduc alte informații privind numărul de camere al profilului pvc, grosimea acestuia, armătura utilizată. Mărcile germane sunt mai scumpe, profilele pvc din anumite țări le putem încadra la termopane ieftine. Tâmplăria pvc de culoare albă este mult mai ieftină decât cele colorate (în general imitații esențe de lemn: stejar, nuc, abanos etc). Mai multe la articolul tamplarie pvc.

4. Feroneria

Elementele de feronerie (mecanismele care fac ca fereastra/ușa termopan să se deplaseze pentru închidere și deschidere) pot fi vulnerabile la un număr mare de închideri/deschideri (de exemplu ușa unui magazin sau birou) sau la forțări ale acestora. O mică dereglare a acestora poate face ca izolarea să nu mai fie chiar așa de bună și poate genera ulterior un efort pentru fixarea ferestrei/ușii care ar putea chiar duce chiar la blocare. Operațiunea de reglare a ferestrelor și ușilor se recomandă a se efectua periodic sau când există semne că mecanismele nu mai funcționează corespunzător. Mai multe informații la rubrica reparații termopane.

5. Geamuri termopan

Deoarece geamurile termopan (foile de sticlă) ocupă cea mai mare suprafață a unei ferestre și una importantă în cazul altor tipuri de termopane se recomandă ca acestea să includă o foaie de sticlă low-e în cazul ferestrelor cu 2 geamuri  și 2 foi de sticlă low-e în cazul structurilor cu 3 foi de sticlă. ????? Trebuie avut în vedere că 3 foi de geamuri (sticlă) se pot monta doar pe anumite tipuri de profile pvc datorită grosimii suplimentare. Elementul izolator dintr aceste foi de geamuri termopan poate fi aerul sau un gaz precum argonul.

Prețurile ușilor și ferestrelor termopan de la rubrica geamuri termopan pret sunt calculate pentru geamuri termopan cu 2 foi de sticlă (clar + low-e), cu aer între ele.

La pagina geamuri termopan se găsesc mai multe modele de sticlă cu o scurtă descriere a acestora.

6. Accesorii

Informații detaliate despre accesorii găsiți a paginile din site ale fiecăruia din cele mai utilizate accesorii: glafuri, rulouri exterioare, jaluzele verticale, jaluzele orizontale, plase de protecție împotriva insectelor sau țânțarilor.

7. Măsurători, transport, montaj termopane

În cadrul costului final al termopanelor o pondere importantă o au și cheltuielile legate de realizarea măsurătorilortransportul termopanelor și montajul termopanelor. E de preferat ca firma care montează să fie din acceași localitate sau in imediata apropiere, în caz  contrar timpii alocați angajaților pentru transport vor crește.  De exemplu, dacă avem de realizat o lucrare în București se presupune că vom contacta o firma care montează termopane din București sau din Ilfov.

calculator termopane
calculator termopane

Ținînd cont de criteriile enumerate mai sus, dacă doriți să vă montați termopane la un buget redus găsiți la pagina „termopane ieftine” mai multe recomandări de unde puteți sau nu tăia din calitate

De asemenea aveți un calculator termopane unde puteți realiza diferite simulări pentru a vedea cât de ieftine devin termopanele dacă alegem diferiți parametri. Tot acolo găsiți și linkuri ale unor firme care montează termopane în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.