Locuri de vizitat în România

Locuri de vizitat în România: Delta Dunării şi Salina Turda

Se spune că înainte să îţi doreşti să vizitezi alte ţări trebuie să îţi cunoşti foarte bine comorile ţării tale şi cele mai importante zone şi obiective turistice din ţara ta. Dacă ţi-ai propus să le bifezi rând pe rând pe toate sau măcar pe cele mai importante poţi porni călătoria ta prin ţară în căutarea acestor comori naţionale, poposind la început în Delta Dunării şi în Salina Turda. Două obiective turistice excepţionale şi unicat, Delta şi Salina Turda îţi vor oferi experienţe interesante şi momente de relaxare şi linişte pe care nu le vei avea în nicio altă parte.

Locuri de vizitat în România: Delta Dunării

Delta Dunării este un spectaculos obiectiv turistic din ţara noastră şi unul dintre cele mai apreciate din Europa. Are peisaje interesante, o mulţime de păsări, plante, animale, iar din 1992 este parte a patrimoniului mondial UNESCO. De la pescuit la plimbări cu barca, sporturi nautice şi tabere interesante, pe toate le poţi pune în practică în Delta Dunării. Delta este a treia ca mărime din Europa, este pe locul 22 la nivel mondial, se măreşte an de an cu 40 metri pătraţi, având o suprafaţă de peste 5700 km pătraţi. Avem peste 3.000 de km pătraţi de ecosisteme naturale acvatice şi terestre, peste 30 de habitate protejate şi 8 strict protejate.

Delta Dunării este cu siguranţă unul dintre multele obiective turistice din România unde vei avea ce vedea. Ea te întâmpină cu peste 5500 de specii, 1839 plante, ai stuf, rogoz, pipirig sau papură, salcie pitică, cu o suprafaţă de stuf uriaşă, cea mai mare din lume la capitolul zone compacte. Sunt prezenţi arbori şi arbuşti din toate categoriile posibile, plante carnivore, două la număr. Delta cuprinde şi Pădurea Letea, rezervaţie naturală şi cea mai nordică pădure subtropicală din lume, unde putem vedea orhidee şi liane cam peste tot. La capitolul faună avem peşti, reptile, păsări, amfibieni în Deltă, peste 133 de specii de peşti, 54 de specii de mamifere, de la hermină la vulpe sau nurcă europeană, la pisică sălbatică şi mistreţ, castor. În Delta vei observa şi pelicani, păsări rare şi multe specii care sunt întâlnite doar în acea parte a ţării. Delta Dunării are 20 de zone strict protejate, este cea mai bine conservată dintre deltele europene, fiind unul dintre puţinele locuri de vizitat în România unde nu te vei plictisi cu siguranţă.

Locuri de vizitat in Sri Lanka

Locuri de vizitat în România: Delta Dunării şi Salina Turda

Dacă eşti în căutare de atracții turistice din România unde să te poţi relaxa şi să ai şi o experienţă inedită, Salina Turda e destinaţia perfectă. Este un muzeu neobişnuit care îţi oferă o imagine foarte bună asupra mineritului în sare; istoria sa începe undeva prin secolul 17 şi e o mină de sare aflată în zona Durgau-Valea Sărată din Turda. Monument istoric din Cluj, Salina Turda are un design minimalist, a fost modernizată şi amenajată pentru toate categoriile de turişti care vor să o viziteze. Exploatarea sării din salină a fost oprită în 1932, pentru că nu mai exista randament foarte bun şi concurenţa era deja prea mare. Se redeschise în 1992 pentru turişti, dar şi în scopuri curative. Se pot vedea şi fostele mine, utilajele medievale din mină, moară de sare, Altarul e cioplit în perete cu sare, Scara Bogaţilor e lucrată filigranat în lemn.

Locuri de vizitat în Thailanda

Salina Turda oferă săli de tratament, amfiteatru, săli de sport, roata panoramică, pentru a vedea stalactitele din sare. Acum e disponibil şi lift panoramic, roată cu gondole, spaţiu de agrement cu debarcader, pentru experienţe unice în bărcuţe.

Scris pentru mine de FiveE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.