Plase tantari – plase insecte

Avantajele unor Plase insecte / Plase tantari

Dacă iarna pot fi ținute geamurile şi uşile deschise pentru o aerisire cât mai bună a camerelor din locuinţă, odată cu venirea venirii verii aerisirea devine un adevărat coşmar din cauza ţânţarilor şi a insectelor care doresc (aspiră :D) să pătrundă în casă. Şi când sunt temperaturi mari şi dorești neapărat să aeriseşti puţin ai o singură soluţie: montezi cât mai repede plase tantari ( plase insecte). Montajul durează puţin, poţi alege dintr-o mulţime de tipuri de plase, calitatea plaselor diferă, aşa că te poţi încadra în buget fără probleme. Putem avea plase la ferestre termopan şi ele ne vor permite să aerisim foarte bine camerele fără să ne mai facem griji că umplem camerele de ţânţari. Dar putem să avem plase pentru insecte şi la uşile de la balcon, de la casă, din exterior, care vor fi excelente în zilele prea călduroase de vară. Plasele de insecte sunt foarte bune şi pentru geamuri termopan, le protejează şi le oferă un aspect ceva mai interesant. Chiar dacă avem şi rulouri exterioare montate peste o tâmplărie pvc  plasele de insecte vor putea fi montate la fel de simplu, fără a afecta funcţionarea rulorilor moderne. Dacă ai şi rulouri, şi plase de insecte ai ferestrele şi uşile protejate, mai multă răcoare în casă şi confort sporit toată vara.

De ce merită totuşi să îţi montezi Plase insecte / Plase ţânţari?

Ce alte avantaje notabile ai dacă te-ai hotărât să montezi plase pentru insecte sau ţânţari în toată locuinţa, inclusiv la uşi? Poţi să le montezi pe orice fel de tâmplărie, nu contează că e din lemn, din aluminiu sau din PVC. Cu alte cuvinte nu trebuie să îţi faci griji dacă ai preferat tâmplăria din lemn sau din aluminiu, pentru că plasele vor funcţiona la fel de bine şi se vor monta rapid pe oricare dintre acestea. Profilele din aluminiu şi sita de protecţie vor garanta o rezistenţă ridicată, dacă e vorba de PVC sau chiar plastic plasele de insecte vor fi la fel de bune, numai că va trebui să fim foarte atenţi cu ele la manevrare şi la întreţinere.

Ai vizibilitate bună spre exterior, aerul circulă foarte bine în toată casă dacă ai plase la uşi şi ferestre, peste tot. Plus că nu mai ai probleme atât de mari cu praful, este oprit şi reţinut. La o anumită perioadă de timp trebuie însă să le ştergi uşor cu o cârpă pentru a nu se acumula prea mult praf şi mizerie pe ele şi a deveni ineficiente.

Preţurile plaselor de protecție împotriva insectelor (țânțarilor în special) sunt mici la orice tip de plase (comparativ cu valoarea lucrării totale de termopane), pot fi primite şi gratuit la anumite lucrări, dacă se realizează o achiziție mai mare de termopane. În majoritate cazurilor se vând la metru pătrat. Aplicația de calculator termopane în care se introduc date despre ferestre şi uşi, profil, număr ochiuri tâmplărie, rama, culoare, materiale, geamuri şi tip de tratamente, deschideri fixe şi oscilobatante pentru a se  obține preţul automat (se pot genera preţuri pentru diverse configuraţii, există și un coș cu ferestrele sau uşile comandate), pe lângă preturile pentru geamurile termopan, afișează și suprafața pentru fiecare fereastră și ușă.

Există și alte aplicații de calculat prețul termopanelor mai sofisticate care includ și plasele „de insecte” în cadrul lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.